W związku z dynamicznym rozwojem naszego sklepu zmieniamy system e-commerce, dlatego przez najbliższe dni nie będzie możliwości składania zamówień. Przepraszamy za niedogodności, w przypadku pytań zapraszamy do kontaktu na adres e-mail biuro@azs24.pl oraz telefonicznie pod numerem 733-659-466 lub (22) 298-54-77.
  • Etja, Olej Avocado BIO, 50ml
Etja, Olej Avocado BIO, 50ml

Olej Avocado BIO, 50ml- Etja

Kod produktu: em_ETO6172
Producent: Etja- olejki
Cena: 14,30 zł

Ilość

Produkt niedostępny
Opis

DRZEWO AWOKADO /Persea Scheffer/
Drzewo avocado pochodzi z południowego Meksyku, gdzie po pewnym czasie rozpowszechniło się w klimacie tropikalnym i subtropikalnym całej Ameryki. Drzewo z rodziny wawrzynowatych dorasta do 20 metrów wysokości, rodząc owoce zwane gruszką avocado. Owoce dojrzewają od 6 do 8 miesięcy przybierając kształt okrągły lub jajowaty, gdzie zaliczane są do owoców pestkowców. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi ok. 85% masy owocu. Dostarcza surowca w postaci naturalnego oleju, który ma szerokie zastosowanie w kosmetyce.
NATURALNY OLEJ AWOKADO BIO /Persea Gratissim Oil/
Naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z awokado. Łatwo wchłania się w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, substancji mineralnych i protein. Nawilża i ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Zawiera skwalen posiadający właściwości antyzapalne łagodząc obrzęki na skórze. Przeznaczony do skóry bardzo suchej, dojrzałej, starzejącej się i wrażliwej. Niesie pomoc w walce z łuszczycą i egzemą.
Olej Awokado BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO
SPOSÓB UŻYCIA
-w domowym zaciszu stosowany bezpośrednio na skórę
-nawilżający masaż w własnym zakresie
-zabiegi wykonywane w wyspecjalizowanych gabinetach masażu
-Kąpiel -dodanie ok. jednej łyżki stołowej (ok. 8-10 ml) do wanny wypełnionej min. (1/3 ) wody, intensywnie nawilży nasza skórę, którą zazwyczaj woda wysusza.
-Z powodu bezwonnego zapachu i neutralnego koloru jest idealnym dodatkiem do produkcji wysokiej jakości kremów domowej roboty.
-do produkcji profesjonalnych kremów.
-moczenie stóp
HISTORIA
Dobroczynne właściwości avocado był wykorzystywane juz ok 7000 tys. lat p.n.e. w Meksyku.
PRZECHOWYWANIE
Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu
POCHODZENIE
Meksyk

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Klikając przycisk „Zgadzam się” akceptujesz, aby strona azs24.pl i jej Zaufani Partnerzy przetwarzali Twoje dane osobowe zapisywane w plikach cookies. Wyrażasz zgodę na przechowywanie w Twoim urządzeniu plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies, o ile pozwala na to konfiguracja Twojej przeglądarki. Możesz w niej samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies. Jeżeli nie zmienisz ustawień Twojej przeglądarki, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia