• Etja, Olej z Miąższu Kokosa, 150ml
Etja, Olej z Miąższu Kokosa, 150ml

Olej z Miąższu Kokosa, 150ml- Etja

Kod produktu: em_ETO6028
Producent: Etja- olejki
Cena: 22,05 zł

Ilość

Produkt niedostępny
Opis

DRZEWO KOKOSOWE (Cocos nucifera)
Nie wiadomo do końca skąd pochodzi drzewo kokosowe, lecz największym środowiskiem, w którym występuje jest południowo-wschodnia Azja oraz północno-zachodnia Ameryka Południowa. Gatunek z monotypowego rodzaju należący do rodziny arekowatych zwanych potocznie palmami posiada liście rodzaju jednoliściennego oraz owoce, które są jednonasiennym pestkowcem. Owoc składa się mezokarpu tworząc twarde brązowe włókna i zdrewniałego endokarpu tworząc pestkę zwaną orzechem kokosowym. Wewnątrz orzech jest wyścielony grubą warstwą stałego bielma, z którego uzyskiwany jest olej kokosowy. Owoc zawiera dużą ilość nasyconych kwasów tłuszczowych, jest bogaty w witaminę C i E oraz żelazo. Aktualnie drzewo kokosowe jest najczęściej występującą palmą wzdłuż wszystkich tropikalnych brzegów morskich.

NATURALNY OLEJ Z MIĄŻSZU KOKOSA BIO /Cocos nucefera Oil/
Jest jednym z najzdrowszych i najlepiej przyswajalnych tłuszczy na świecie. Tłoczony na zimno jest otrzymywany z świeżo zebranych orzechów bez poprzedniego suszenia. Posiada bardzo wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych w tym przede wszystkim kwas laurynowy(ok. 50-57%), kwas mirystynowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy, kwas linolowy oraz kwas kapronowy. Oprócz kwasów nasyconych jest wzbogacony o witaminę E i C. Tłoczony na zimno, jest olejem naturalnym o pięknym łagodnym zapachu koksa. Szybko wchłania się w skórę działając łagodząco i chłodząco, dlatego rewelacyjnie sprawdza się po opalaniu przynosząc ukojenie. Skóra nabiera błyszczącego brązowego koloru, przyjemny tropikalny zapach oraz staje się gładka i miękka. Jego właściwości nawilżające i natłuszczające nadają się idealnie do skóry suchej, pękającej, wrażliwej i dojrzałej. Poniżej 25 °C przybiera wygląd białego ściętego tłuszczu zwanego również masłem koksowym. W postaci płynnej ma kolor lekko złotawy Olej z Miąższu Kokosa BIO oferowany przez firme ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

SPOSÓB UŻYCIA
-bezpośrednio na skórę całego ciała włącznie z paznokciami
-idealna baza dla naturalnych olejków eterycznych
-doskonale sprawdza się jako kosmetyk do pielęgnacji włosów suchych, szorstkich i łamliwych
-Idealny do demakijażu
-masaż w własnym zakresie
-zabiegi w wyspecjalizowanym gabinecie masażu
-ma szerokie zastosowanie w kosmetyce
-może służyć jako dodatek do kremów, balsamów, oraz kremów po opalaniu
-naturalny kosmetyk o właściwościach leczniczych jest doskonały dla osób dbających o swoje piękno w domowym gabinecie kosmetycznym.

PRZECHOWYWANIE
Zawsze po użyciu zakręcać pudełko i przechowywać w chłodnym miejscu .

POCHODZENIE
Indonezja

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

highlight_off

PRZESYŁKI STANDARDOWE - REALIZOWANE NA TERENIE POLSKI

Wartość zamówienia

Koszty wysyłki

przedpłata

przy płatności „za pobraniem”

PRZESYŁKA KURIERSKA

powyżej 250 zł

0 zł

0 zł

150 - 250 zł

0 zł

19,50 zł

do 150 zł

14,50 zł

19,50 zł

PACZKOMATY INPOST

powyżej 250 zł

0 zł

metoda niedostępna

150 - 250 zł

0 zł

metoda niedostępna

do 150 zł

13,00 zł

metoda niedostępna

POCZTA POLSKA PRIORYTET

powyżej 250 zł

0 zł

metoda niedostępna

150 - 250 zł

0 zł

metoda niedostępna

do 150 zł

19,50 zł

metoda niedostępna

PRZESYŁKI ZAGRANICZNE
PRZESYŁKI WIELKOGABARYTOWE
PRZESYŁKI WAŻĄCE POWYŻEJ 30 KG

Cena wysyłki ustalana jest indywidualnie

W przypadku, gdy zamówienie zawiera produkt niedostępny w wysyłce za pośrednictwem Paczkomatu Inpost zalecamy wybranie innej opcji dostawy dla całego zamówienia.

highlight_off
highlight_off

1. Płatność za pobraniem

Płatności za zamówione towary można dokonywać gotówką lub kartą u kuriera przy dostarczeniu przesyłki.

 

2. Płatność przelewem

Jeżeli podczas składania zamówienia jako formę płatności wybrano przelew/kartę to dostaniesz e-maila potwierdzającego złożenie powyższego zamówienia oraz e-maila z danymi do dokonania wpłaty.

Prosimy o dokonanie przelewu (w wysokości wartości zamówienia wraz z kosztami przesyłki) na podany poniżej numer rachunku:

OXXO

Ul. Strąkowa 15a

01-100 Warszawa

NIP: 522-237-30-69

konto: Credit Agricole Bank Polska S.A. 48 1940 1076 3059 7426 0002 0000

 

3. Karty płatnicze, przelewy on-line


Dla Państwa wygody zintegrowaliśmy nasz system do współpracy z jednym z największych serwisów płatności on-line Dotpay.


  Dotpay umożliwia zapłatę za transakcje przy pomocy większości dostępnych kanałów płatności m.in.

Jeżeli masz założone konto w naszym sklepie i chcesz zapłacić za zamówione produkty poprzez moduł płatności on-line kliknij zakładkę "moje konto" a następnie zakładkę "historia zamówień". Znajdziesz tam ikonę płatności on-line przy numerze swojego zamówienia.