em_ETO6578

Dostępny

Producent: Etja- olejki

Olej ze Słodkich Migdałów, 50ml- Etja

Cena: 12,98 zł brutto

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/  
Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/  
Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany później procesowi rafinacji. Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.
Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

SPOSÓB UŻYCIA - OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW
-w czystej postaci bezpośrednio na skórę.
-idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych
-dodatek do kremów, balsamów, mleczek .
-naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.
-produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę.
-ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów.
-kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

Olej ze słodkich migdałow firmy ETJA jest w 100% naturalny

PRZECHOWYWANIE
Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

POCHODZENIE
Włochy


Wysokość0
Szerokość0
Głębokość0
Waga0.00

Opinie

Napisz opinię

Olej ze Słodkich Migdałów, 50ml- Etja

Olej ze Słodkich Migdałów, 50ml- Etja

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej samej kategorii

Koszty wysyłki

PRZESYŁKI STANDARDOWE - REALIZOWANE NA TERENIE POLSKI

Wartość zamówienia

Koszty wysyłki

przedpłata

przy płatności „za pobraniem”

PRZESYŁKA KURIERSKA

powyżej 250 zł

0 zł

0 zł

150 - 250 zł

0 zł

19,50 zł

do 150 zł

14,50 zł

19,50 zł

PACZKOMATY INPOST

powyżej 250 zł

0 zł

metoda niedostępna

150 - 250 zł

0 zł

metoda niedostępna

do 150 zł

13,00 zł

metoda niedostępna

POCZTA POLSKA PRIORYTET

powyżej 250 zł

0 zł

metoda niedostępna

150 - 250 zł

0 zł

metoda niedostępna

do 150 zł

19,50 zł

metoda niedostępna

PRZESYŁKI ZAGRANICZNE
PRZESYŁKI WIELKOGABARYTOWE
PRZESYŁKI WAŻĄCE POWYŻEJ 30 KG

Cena wysyłki ustalana jest indywidualnie

W przypadku, gdy zamówienie zawiera produkt niedostępny w wysyłce za pośrednictwem Paczkomatu Inpost zalecamy wybranie innej opcji dostawy dla całego zamówienia.

Kontakt

Biuro obsługi klienta azs24.pl

Mail

(22) 298-54-77

733-659-466

Mail
biuro@azs24.pl



Na Państwa pytania telefoniczne i mailowe odpowiadamy od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 - 17.00

 

OXXO Piotr Łubiarz

ul. Strąkowa 15a
01-100 Warszawa

NIP 522-237-30-69, REGON 140943902
Nr konta bankowego: 48 1940 1076 3059 7426 0002 0000

Odbiory osobiste w siedzibie firmy możliwe są wyłącznie po wcześniejszym kontakcie z obsługą sklepu.