em_ETO6103

Dostępny

Producent: Etja- olejki

Olej Konopny BIO, 50ml- Etja

Cena: 15,83 zł brutto

KONOPIE SIEWNE (Cannabis sativa)
Gatunek rośliny z rodziny konopowiatych. Jest jedynym przedstawicielem monotypowego gatunku. Występuję na obszarach Azji Środkowej, Azji Centralnej oraz na pograniczu Euro-Azjatyckim. Roślina zwykle osiąga 1,5 metra wysokości, choć może osiągać dorastać w sprzyjających warunkach do ponad  3 metrów wysokości. Odmiany żeńskie wydzielają intensywny zapach. Jako rośliny uprawne wymagają sporego nawadniania. Roślina ma szerokie zastosowanie w przemyśle światowym od włókienniczego, po farmakologiczne do kosmetycznego. Z nasion utrzymuję się olej konopny o brązowo-zielonej barwie i korzenno-orzechowym zapachu.

OLEJ KONOPNY BIO /Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil/
Olej z konopi jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniącą kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Olej z konopi, dzięki swoim właściwością wykazuję wysoki działanie odżywcze,  immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego chlorofilu ładniejszy koloryt. Przy systematycznym stosowaniu wszelkiego typu podrażnienia i chorobowe stany zapalne jak egzema oraz łuszczyca ulegają złagodzeniu.Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu stosowany jest w kosmetykach dla dzieci. Wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w lodówce. Przeznaczony do skóry mieszanej oraz tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych.

SPOSOBY UŻYCIA OLEJU KONOPNEGO
-może być stosowany bezpośrednio na skórę
-Jego delikatna struktura olejowa stanowi dobry dodatek do preparatów kosmetycznych, zwłaszcza do kremów do delikatnej skóry.
-kąpiel z udziałem oleju wzmacnia strukturę skóry i mocno ją uelastycznia. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej ok 10 ml oleju konopnego.
-jako środek głęboko penetrujący tkanki skóry jest doskonałym nośnikiem substancji naprawczych, ekstraktów roślinnych oraz olejków eterycznych.
-olej ten jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się dobrą rozsmarowywalnością, dlatego jest dobrym dodatkiem do oliwek do masażu.
-stosować jako oliwkę do ciała, najlepiej mieszać w tym przypadku z olejkiem jojoba gold BIO
-duża zawartość aminokwasów wykazuję korzystne działanie na skórę głowy i włosy. Stosowany jako dodatek do odżywek poprawia kondycję włosów, stają się bardziej błyszczące i łatwiejsze w czesaniu.

Olej Konopny BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

PRZECHOWYWANIE OLEJU KONOPNEGO
Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce .

POCHODZENIE
Kanada, Państwa Europy


Wysokość0
Szerokość0
Głębokość0
Waga0.00

Opinie

Napisz opinię

Olej Konopny BIO, 50ml- Etja

Olej Konopny BIO, 50ml- Etja

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej samej kategorii

Koszty wysyłki

 
Wartość zamówieniaKoszty wysyłki
DPD - przedpłata
do 150 zł14,50 zł
powyżej 150 zł0 zł
DPD - za pobraniem
do 250 zł19,50 zł
powyżej 250 zł0 zł
Poczta Polska - przedpłata
do 150 zł19,50 zł
powyżej 150 zł0 zł
* Podane ceny obowiązują wyłącznie na terenie Polski.
W przypadku zamówień wielkogabarytowych, ważących ponad 30kg i zagranicznych cena wysyłki ustalana jest indywidualnie

Kontakt

Biuro obsługi klienta azs24.pl

Mail

(22) 298-54-77

733-659-466

Mail
biuro@azs24.pl



Na Państwa pytania telefoniczne i mailowe odpowiadamy od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 - 17.00

 

OXXO Piotr Łubiarz

ul. Strąkowa 15a
01-100 Warszawa

NIP 522-237-30-69, REGON 140943902
Nr konta bankowego: 48 1940 1076 3059 7426 0002 0000

Odbiory osobiste w siedzibie firmy możliwe są wyłącznie po wcześniejszym kontakcie z obsługą sklepu.