

Naturalne mydło o fizjologicznym pH, certyfikowane, ekologiczne. Delikatnie oczyszcza skórę, dzięki wzbogaconej o wyciąg z aloesu i olej arganowy formule. Pozostawia skórę pachnącą, miękką i nawilżoną. Świetne dla alergików. Produkt nie zawiera GMO, parabenów, fenoksyetanolu, silikonów, PEG-ów, synetycznych kolorantów, chloru i jego pochodnych. Nie testowano zwierzętach. Produkt pochodzi z Francji
SKŁADNIKI AKTYWNE:
· aloes, pochodzi z krajów śródziemnomorskich, występuje na wschodzie Afryki, na Półwyspie Arabskim, w Indiach i Chinach; z powodzeniem uprawiany jest w szklarniach i w domach jako roślina doniczkowa; zastosowany miejscowo działa odkażająco, przeciwzapalnie i ściągająco, wygładza i ujędrnia skórę, regeneruje ją, utrzymuje wilgotność, działa przeciwzapalnie, łagodząco, posiada właściwości filtrujące promienie słoneczne; pobudza regenerację naskórka i ziarnowanie tkanki łącznej właściwej, dzięki temu przyśpiesza gojenie stanów zapalnych, likwiduje przebarwienia i wypryski, a także wygładza blizny; wyciąg z aloesu zmniejsza ból i reakcje zapalne, pobudza podziały komórek skóry; stosuje się go w pielęgnacji cery suchej, dojrzałej jak i trądzikowej, gdyż idealnie nawilża skórę wnikając w jej głębsze warstwy.
· olej arganowy,zawiera pochodne saponiny, które odpowiadają za jego właściwości przeciwbólowe, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe; wykorzystuje się go jako jako środek nawilżający do skóry suchej oraz jako składnik kosmetyków przeciwzmarszczkowych
SPOSÓB UŻYCIA: Zmocz delikatnie ciało i rozprowadź mydło. Wmasuj je w strefy najbardziej narażone na przesuszenie. Spłucz. W przypadku kontaktu z oczami, przemyj czystą zimną wodą.
WSKAZÓWKA: Mydło może być stosowane do mycia rąk, jak i całego ciała. Po umyciu możesz zastosować krem do rąk wzbogacony o olej arganowy.
INCI: SODIUM PALMATE**, SODIUM PALM KERNEATE**, AQUA, GLYCERIN**, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL*, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*, AROMA, SODIUM CHLORIDE, CITRIC ACID.
*pochodzenie z gospodarstw ekologicznych
** wyodrębione z roślin pochodzących z gospodarstw ekologicznych